By

Käyttäytymistiede politiikan teon välineenä – oppeja maailmalta

Torstaina 6.3. klo 10.30 – 11.30.
Eduskunnan kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3 (Pikkuparlamentti) – tilaisuus on kaikille avoin.
Järjestäjänä ajatushautomo Tänk ja Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan Innostunut yhteiskunta -jaos.

Monen yhteiskunnallisen ongelman ytimessä on kansalainen, joka ei aina toimi omaa hyvinvointiaan edistäen. Psykologinen tutkimus osoittaa, etteivät kansalaiset ole niin rationaalisia päätöksentekijöitä kuin aiemmin on haluttu uskoa. Monien politiikkatoimien epäonnistumisen takana onkin käyttäytymistieteelliseen näytön puuttuminen valmisteluprosessista.

Tiina Likki (VTT) ja Markus Kanerva (VTM) ajatushautomo Tänkistä kertovat kansalaisinfossa järjestettävässä tilaisuudessa, kuinka käyttäytymistieteellisten tutkimustulosten avulla voidaan vaikuttaa ihmisten toimintaan ja siten edistää yhteiskunnan hyvinvointia. Onnistuneita toimenpiteitä niin terveyden, energiankulutuksen kuin työllistymisen parista löytyy ympäri maailmaa, mutta erityisesti Iso-Britannian Behavioral Insights Teamin toiminta tarjoaa mielenkiintoisia oppeja.

Tänkin esitystä kommentoivat kansanedustajat Harri Jaskari (kok), Mikael Jungner (sd) ja Päivi Lipponen (sd). Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan ja kyselemään aiheesta. Kansalaisinfon tilaisuus on kaikille avoin, mutta toivomme silti ennakkoilmoittautumista oheisen linkin kautta – ilmoittautuminen.

“Käyttäytymistiede politiikan teon välineenä – oppeja maailmalta” -tilaisuus on avaus Tänkin laajemmalle hankkeelle, jonka tarkoituksena on edistää näyttöön perustuvan yhteiskuntapolitiikan tekemistä Suomessa. Osana hanketta Tänk järjestää torstaina 5. kesäkuuta 2014 seminaarin, johon on lupautunut puhumaan alan kansainvälisiä huippunimiä. Lisäksi Tänk tulee järjestämään työpajoja suomalaisille toimijoille ja vaikuttajille syksyllä 2014.

Tervetuloa!

Näin löydät perille:

kansalaisinfo_sijainti